Stalingrad PiS

Wybór prof. Marcina Wiącka na rzecznika praw obywatelskich to Stalingrad PiS, partii o zapędach totalitarnych. Tego bastionu najeźdźcy nie zdołali zająć. Przy bezskutecznym zdobywaniu go wieloletnia ofensywa Prawa i Sprawiedliwości się załamała.

Wojciech Maziarski pisze o nowym RPO Marcinie Wiącku >>>

Wybór prof. Wiącka na RPO to dla PiS Stalingrad.

Kmicic z chesterfieldem

“FINANCIAL TIMES” PRZYTOMNIE ZAUWAŻYŁ, ŻE JEŚLI POLSKIEMU RZĄDOWI NIE PODOBA SIĘ UE, POWINIEN PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO JEJ OPUSZCZENIA. W POLSCE NIE WIEDZIEĆ CZEMU TE SŁOWA WYWOŁAŁY PORUSZENIE. UJAWNIŁY BARDZO POLSKĄ WADĘ: MYŚLENIE ROZŁĄCZNE. NA CZYM POLEGA? ANO NA KOMPLETNYM BRAKU PODSTAWOWEJ UMIEJĘTNOŚCI ŁĄCZENIA SKUTKÓW Z PRZYCZYNAMI.

Felieton Elizy Michalik >>>

LEPPER, PALIKOT, PETRU, ZANDBERG, BIEDROŃ? HOŁOWNIA? JUŻ SIĘ WYDAWAŁO, ŻE TYM RAZEM NIE BĘDZIE TO KOLEJNA POLITYCZNA EFEMERYDA, KTÓRA PO POCZĄTKOWYM SUKCESIE POLEGNIE, USIŁUJĄC PRZEŁAMAĆ DUOPOL PO-PIS. TERAZ SIĘ MNIEJ WYDAJE.

Więcej o PO, która daje manto Hołowni >>>

Więcej o ataku PiS na TVN >>>

GDYBY OKAZAŁO SIĘ, ŻE TUSK WRÓCIŁ Z WYGODNEJ POZYCJI EUROPEJSKIEGO DEMOKRATY DO POLSKI I DOPROWADZIŁ DO POKONANIA POPULISTÓW W POLSCE, A POTEM DO ODWRÓCENIA TEGO TRENDU W CAŁEJ EUROPIE, TO BYŁOBY COŚ. SĄDZĘ, ŻE RZECZYWIŚCIE PRZYŚWIECA MU CEL, ABY BYĆ EUROPEJSKIM  BIDENEM – MÓWI PROF. MAREK MIGALSKI, POLITOLOG Z UNIWERSYTETU ŚLĄSKIEGO. I DODAJE: –…

View original post 92 słowa więcej

 

Dodaj komentarz